Healthy Beauty By Nature

Basti’s

greeva-basti-300x300De bastibehandeling is een plaatselijke pijnbestrijdingsbehandeling. Dit doen we door middel van het begieten van warme medicinale (kruiden) oliebegietingen op de pijnplek. Afhankelijk van de plek waar de  pijn vandaan komt en de klachten kan de basti op verschillende plekken op het lichaam worden uitgevoerd. De behandeling kan plaatsvinden op de rug, knie, navel, onderbuik, nek of schouders. Er wordt een dam van deeg opgebouwd rond de te behandelen plek en wordt gevuld met warme medicinale (kruiden) olie. Om de olie op temperatuur te houden wordt de olie regelmatig ververst. De keuze van de medicinale olie die wij gebruiken, stemmen wij af met de aard van u klacht. Ter afsluiting zal er een lichte massage plaatsvinden. Deze behandeling stimuleert en voedt, verzacht de pijn en bevordert ontspanning.

 

Kati Basti/rug

Indicatie: rugklachten, pijn aan de tussenwervelschijven, stijfheid van de wervelkolom, spierpijn, spierspasmen.

 

Janu Basti / knie:

 

Indicatie: pijn aan de knie zoals artritis, krakende gewrichten,

degeneratieve aandoeningen.

 

Udara Basti / navel

Indicatie: indigestie, slechte spijsvertering,problemen met botweefsel, ischias.

 

 

 

Manya Basti / onderbuik

Indicatie: darmklachten, constipatie, wisselende stoelgang, spastische darm, menstruatieklachten, onvruchtbaarheid (zonder verklaarbare oorzaak).

 

Greeva basti / nek of schouder

Indicatie: stijve en pijnlijke nek, cervicale spondylose (degeneratie van detussenwervelschijven van de nek), artrose, uitstralende pijnen.